søndag 15. april 2012

Første oppskriften ble testet

I helga testa vi ut denne oppskriften -Kinesiske kjøttboller med smakfullt tilbehør- hentet på bloggen til Lise von Krogh.

Hennes oppskrift:
Kinesiske kjøttboller med mango, kokosris og ingefær- og appelsinkokt kinakål

Dette trenger du til to porsjoner:

300 g karbonadedeig
3 ss tykk soyasaus
4 fedd hvitløk, presset
3 vårløk, hakket
1 ss ingefær, revet
1 ss rapsolje

4 kopper vann
2 kopper langkornet ris
3 ss kokos, revet

1 mango, i terninger
3 ss koriander, hakket
Litt sitronsaft

1 kinakål, skivet
3 dl appelsinjuice
2 cm ingefær, skivet
1 ss smør
salt og pepper

Slik gjør du:
Bland sammen godt karbonadedeig, soyasaus, hvitløk, vårløk, ingefær og rapsolje. Lag små kjøttboller som du steker i olje. De kan gjerne ettersteke i en ildfast form i stekeovnen med du gjør ferdig tilbehøret

Kok opp 4 kopper vann med litt salt. Skyll risen godt i kaldt vann og ha den i det kokende vannet sammen med kokos. Kok risen på svak varme under lokk til den er ferdig.

Skjær kinakålen på tvers slik at den gir fine strimler. Ha den i en kaserolle sammen med appelsinjuice og ingefær. Kok opp og la det koke til kålen er myk. Ha litt smør og smak til med salt og pepper.

Kutt mangoen i terninger og bland den med fersk koriander. Klem over litt sitronsaft.

Server alt på et fat og nyt måltidet!

Dette syns jeg:
Det var mye smak. God smak! Men hos meg falt ikke helt den appelsinkokte kinakålen inn. Så vi kommer helt klart til å lage dette flere ganger,men med en vri. Jeg kommer til å bruke kinakål som salat(uten å koke den i appelsinjuice og ingefær) og heller ha mangoen og noe mer grønt oppi. Jeg tror sukkererter kunne vært veldig godt sammen med dette.
Jeg vil også velge fullkornsris neste gang. Bare for å gjøre det enda litt sunnere.

-Denne gangen ble det ikke noe bilde på innlegget. Men lover det fremover!;) Se gjerne bilder inne hos bloggeren Lise von Krogh, samt mange flere spennende oppskrifter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar