torsdag 19. april 2012

Smakfulle fiskekaker

Oppskriften er hentet i bladet MAMMA Nr.3
De har også en fin nettside med litt mattips her!

Smakfulle fiskekaker

(Beklager dårlig mobilbilde)

Dette trenger du til en stor familieporsjon:
800 g fisk(f.eks.torsk,sei)
2 ss olivenolje
2 egg, vispes
3 ss finhakket persille
1/2-1 løk, finraspes (evt kjøres i foodprocessor med egg og persille)
2 ss majones
2 ss dijonsennep
8-10 ss brødrasp (knus kavring eller kjøp ferdig rasp)
3 dråper tabasco
1 ss sitron
Grovt salt og malt pepper

Slik gjør du:
forvarm ovnen til 200 grader. Legg fersk fisk utover i en ildfast form. Ringle over litt olivenolje. Stek i ovnen til fisken er gjennomstekt, ca 15 minutter. Avkjøles. La all væske renne av. Del opp i flak med gaffel. Visp egg i en bolle og bland inn finraspet løk, majones, sennep, tabasco, sitron, persille, brødrasp, salt og pepper.
Bland fisken godt inn. Bruk gjerne hendene. Massen skal være fast. La barna hjelpe til å forme egne fiskekaker. Fiskekakene kan pakkes inn i folie og fryses ned, eller stekes med smør i stekepanne. Stekes til gyllenbrun, ca 2 minutter på hver side.
Mamma.no-Tips: Fiskekakene kan gjøres helt klar til steking dagen før! Smaker enda bedre av å godgjøre seg over natten i kjøleskapet!
-Fiskekaker er super matpakkemat;)

Dette syns jeg:
Vi delte oppskriften i to, og da ble det akkurat nok til oss tre. Dette var en litt grisete oppskrift, og jeg følte det tok litt lang tid hvis man har det litt travelt etter en sen dag på jobb. Derfor vil jeg velge å lage ferdig fiskekakene kvelden før,og la det stå i kjøleskapet til neste dag (slik som dem også sier man kan gjøre). Og da er det bare å steke dem når man kommer hjem:)
Ellers smakte det veldig godt. Ble hjemmelaget potetbåter,gulerot og hjemmelaget dressing sammen med fiskekakene.
Oppskrift på hjemmelaget dressing:
-Kesam
-Paprika krydder
- Kyllingkrydder
-Oregano


Hvis du har barn kan du la dem hjelpe til. Det er veldig mye forskjellig dem kan hjelpe til med, alt etter alder. Her fikk mi lille tulle på 2,5 år prøve seg på å knuse kavring og skjære opp persillen (med smørkniv!) :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar