Sunnere variant av fish and chips
Oppskriften(og første bildet) er hentet i bladet MAMMA Nr.3
De har også en fin nettside med litt mattips her.
Oppskriften(og første bildet) er hentet i bladet MAMMA Nr.3
De har også en fin nettside med litt mattips her.
Sunnere variant av fish and chips
Dette trenger du til 4 porsjoner:
Dette trenger du til 4 porsjoner:

3 store bakepoteter
3-4 ss olivenolje
Grovt salt og pepper
600 gram beinfri hvit fisk, for eksempel steinbit eller torsk
En blanding av 2 dl hvetemel eller polenta (maismel), 1/2 dl sesamfrø uten skall (kan sløyfes)
2 egg vispes
3 dl brødrasp laget av knust kavring (evt kjøp ferdig)
Meierismør til steking
Slik gjør du:
Start med chipsen. Sett ovnen på 220 grader. Skrell potetene eller behold skallet på. Kutt potetene i lange staver - ca. 1 cm brede. Spre potetstavene jevt utover et bakepapirkledd stekebrett. Hell over olivenolje og bland godt slik at alle potetene blir smurt. Krydre med grovt salt og kvernet pepper. Stek i 20-30 minutter eller til gjennomstekte. Vend potetene underveis for jevn steking og farge.

Tips: Drypp hvitvinseddik eller sitron over fisk og poteter rett før servering!
-Godt å dryppe fish and chips i majones.
Dette syns jeg:
For litt sunnere variant kan du bruke hjemmelaget dressing (Kesam blandet med litt paprikapulver, oregano og kyllingkrydder) istedenfor ketshup eller majones. Men selv syns jeg faktisk ketshup smaker best sammen med denne. Vi skjærte også opp noen gulerot-staver som passet godt med:) .. Den eneste forandringa vi kommer til å ha i fremtiden er at selvom jeg lager til alt-så skal samboeren få stå for steking av fisken..haha,nemlig ikke min sterkeste side!;)
Lykke til,håper det smaker!:)
SvarSlettSå mange fine, gode mat tips du har,
her må jeg følge med vidre! :)
Takk for at du deler oppskriftene du finner vidre!